Prati nas
VRH
grupno putovanje u pariz

Obzor putovanja

grupno putovanje u pariz

Putujete u Francusku? Donosimo odgovore na vaša pitanja o COVID-19 restrikcijama

Najčešće pitanje koje pitate vezano za putovanje u Francusku jest – vrijede li i dalje COVID-19 mjere, trebam li COVID putovnicu za Francusku, moram li nositi masku u Francuskoj. Donosimo najbitnije odgovore za putovanja u Francusku!

Koja su pravila u vezi s COVID putovnicama i propusnicama?

Od 14. ožujka 2022. „COVID propusnica” ukinuta je u Francuskoj na svim mjestima na kojima ste ju do sada trebali (galerije, muzeji, shopping centri ugostiteljski objekti, profesionalni sajmovi itd.). Slično tome, COVID potvrda od 1.kolovoza 2022. više nije potrebna za ulazak u Francusku.

 

Koja se trenutna pravila primjenjuju na državnim granicama?

Od početka krize, sustav zdravstvenih pregleda na granicama štiti zdravstveni sustav i odgađa dolazak zabrinjavajućih varijanti u Francusku. COVID restrikcije su uklonjene 1. kolovoza 2022.

Stoga se pravila koja su prije bila na snazi ​​za putnike u Francusku više ne primjenjuju:

  • Putnici više ne moraju obaviti nikakve formalnosti prije dolaska u kopnenu ili prekomorsku Francusku, a COVID potvrda više nije potrebna, bez obzira na zemlju ili područje porijekla;
  • Više se ne može zahtijevati dokaz o uvjerljivom razlogu za putovanje;
  • Putnici više pri ulasku u Francusku ne moraju predočiti izjavu pod zakletvom da nisu zaraženi COVID-19 i obvezati se na antigenski test ili biološki pregled po dolasku u Francusku. Ovo se također odnosi na putovanja između kontinentalne Francuske i svakog od prekomorskih teritorij. Međutim, u slučaju opasne varijante, sustav koji zahtijeva negativan virusološki test pri ulasku u Francusku može se ponovno uspostaviti za putnike koji dolaze iz zemalja za koje se vjeruje da su u opasnosti.

Vlada Francuske će tako zadržati mogućnost korištenja mjera “kočnice u nuždi” u razdoblju od najviše dva mjeseca, prema preporuci Haute autorité de santé (Francusko nacionalno tijelo za zdravstvo) u slučaju pojave i širenja novog COVID-a. -19 varijanta koja može predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik, ili u prekomorskim teritorijima, ako je zdravstveni sustav u opasnosti od zasićenja.

Nadalje, za putovanja u inozemstvo, zemlja odredišta može zahtijevati potvrdu o cijepljenju, potvrdu o negativnom testu ili dokaz o oporavku u EU formatu. Također se preporučuje da sve relevantne dokumente pohranite na aplikaciju TousAntiCovid ili ih isprintate.

Za zdravstvene propise koji su na snazi ​​za ulazak u druge zemlje, putnici bi trebali posjetiti odjeljak “Conseils aux voyageurs” na web stranici Ministarstva za Europu i vanjske poslove (samo na francuskom).

Koja su pravila u vezi nošenja maski u Francuskoj?

Nošenje maski više nije obvezno u objektima otvorenim za javnost, niti u pomorskom, riječnom, kopnenom i zračnom prometu; I dalje se preporuča nošenje maski u zatvorenim i malim prostorima, te na velikim okupljanjima za ranjive osobe zbog njihove dobi; Također se preporučuje u bolnicama i domovima za umirovljenike.

Post a Comment

You don't have permission to register