Prati nas
VRH
tel aviv

UMJETNOST, BAUHAUS, PLAŽE, CLUBBING – TEL AVIV

Mjesto u kojem se spajaju povijest, kultura i najluđi noćni život na svijetu – Tel Aviv, Izrael.
Lutajući, naići ćete na divno obnovljenu Bauhaus arhitekturu i stoljetne kamene zgrade, živahne tržnice, mondene restorane, atraktivne ljude koji ispijaju espresso i koktele, a sve to samo nekoliko koraka od slikovitih pješčanih plaža i safirno plavog Mediterana.

putovanje u telaviv

UMJETNOST I ARHITEKTURA

Design Museum Holon. Za ljubitelje arhitekture dovoljno ga je samo pogledati. Zgrada vijugavih geometrijskih površina, arhitekta Prestona Scotta Cohena definitivno je jedna od znamenitosti grada. Smješten u središte grada i otvoren 1932. godine, muzej umjetnosti Tel Aviva sadrži opsežnu zbirku lokalnih i međunarodnih umjetnika te galerijske prostore za stalne i privremene izložbe, ali ne morate doista ući u muzej da biste bili uronjeni u umjetnost i dizajn – u gradu s najvećom koncentracijom Bauhaus zgrada u svijetu, fascinantna arhitektura je kamo god da pogledate.

putovanje Tel Aviv

PLAŽE

Zapadna strana Tel Aviva okrenuta je prema Sredozemnom moru i krase ju stotine metara nepreglednih plaža. Plaže južno i sjeverno od marine u Tel Avivu imaju terene za odbojku, rentanje kajaka, daski za surfanje i opreme za ronjenje. Jedno od najpopularnijih mjesta za odmor od surfanja i ostalih aktivnosti nalazi se na plaži Hilton Beach, nazvanoj po istoimenom, obližnjem hotelu. Plaža Banana Beach specifična je jer ćete na njoj vidjeti bubnjare, žonglere i plesače capoeire. Plaža Alma pak graniči s velikim parkom i igralištem, a iza luke Jaffa nalazi se plaža Ajami, vrlo popularna među lokalnim stanovništvom.

putovanje u Tel Aviv

SHOPPING

Odaberite narukvicu ili prsten u Agas & Tamar, gdje dvije dizajnera izrađuju jednostavan nakit od zlata i srebra. Dopustite Erezu Rozenu da stvori vaš prepoznatljiv miris u Zielinski & Rozen, jednostavnoj parfumeriji gdje čaše, bočice i smeđe staklene posude poredane na policama prostoru daju laboratorijsku notu. Pod utjecajem svog danskog porijekla, Daniella Gelfer dodaje dašak otkačenosti svojoj kolekciji šarene odjeće. Pronađite njezine komade u Numero 13 i One Bedroom. Nemojte zaobići ni De Rococo mlade dizajnerice i influencerice Romy Spector u ulici Simtat Neve Tsedek 7.

Tel Aviv putovanje

CLUBBING

Iza neoznačenih crnih vrata u mirnoj ulici Jaffa nalazi se Anna Loulou, mali bar u kojem je publika eklektična kao i atmosfera. Ovdje ćete naći Arape i Židove, mlade i stare, kako piju, puše i plešu uz bliskoistočnu house glazbu, palestinski hip-hop, funk i soul. Nazvan po svojoj adresi, Rothschild 12 ima kafić-restoran ispred i vanjsku terasu i bar u stražnjem dijelu gdje bendovi uživo sviraju gotovo svake večeri. Posjetite Breakfast Club za techno i deep house groove lokalnih i međunarodnih DJ-a.

 

Post a Comment

You don't have permission to register