8 NAJBOLJIH RIBLJIH RESTORANA U INDIJI – MUMBAI, GOA, BENGALORE I DELHI
Indija – mnogoljudna, prenapučena, zemlja krajnosti. Preko suncem okupanih plaža pa sve do snijegom prekrivenih planinskih vrhova, skromnih zaseoka bez struje i vode, ali s druge strane i najmodernijih, užurbanih gradova. Kulinarstvo im utjelovljuje upravo to. Domaći chefovi pomiču granice tradicije i tradicionalne morske hrane poslužujući ulov dana na inovativne i maštovite načine. Od ležernih bistroa pa preko vrhunskih restorana koji poslužuju promišljeno pripremljena, najsvježija morska jela – ovo je 10 najboljih ribljih restorana u Indiji kroz koje ćemo prezentirati neka od ponajboljih indijskih jela.
Trishna, Mumbai
Trishna se naširoko smatra najboljim ribljim restoranom u cijeloj zemlji. Smještena u priobalnim ulicama Kala Ghode, umjetničkoj četvrti s dizajnerskim kafićima, indie galerijama i uličnim štandovima, ovaj nepretenciozni restoran poslužuje ukusna jela južnoindijske obalne kuhinje u ležernom ambijentu. Predlažemo da naručite njihove iznimno popularne rakove s maslacem i paprom s češnjakom, Rawas Hyderabadi – sočan indijski losos obložen i kuhan u crnom papru, kozice Koliwada i Biryani s plodovima mora.
134 B Bharucha Road, Kala Ghoda, Fort. Tel: 02222703213
Rim Naam, Bengaluru
Otvoren, sada već davne 1994. godine, slikoviti interijer ovog kultnog restorana odvest će vas u sela Tajlanda. Smješten usred pitoresknog vrta – blagovaonica na otvorenom mirni je drveni paviljon koji kao da lebdi na vodi koja ga okružuje. Jelovnik restorana sadrži autentičnu tajlandsku kuhinju i svježe plodove mora. Neka od njihovih prepoznatljivih jela su Hoy Sell Yang (jakobove kapice na žaru s umakom od korijandera i mente) i Goong Sarong (škampi umotani u tijesto, tajlandsko bilje i umak od čilija od šljiva).
37-39, Mahatma Gandhi Road (M G Road). Tel: 08025585858
Lobster Village, Taj Exotica Resort & Spa, Goa
S pogledom na mirnu plažu i Arapsko more, ovaj riblji-roštilj restoran sprema ukusna indijska i međunarodna jela. Njihove jakobove kapice pečene u tavi, goanski bodljikavi jastog, jumbo kozice i Malabar riblji curry toplo se preporučuju.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Goa Calwaddo, Benaulim. Tel: 0832 668 3333
O Pedro, Mumbai
Donoseći goansku kuhinju u Mumbai, jela „O Pedra“ su jednostavna, ali prepuna okusa. Njihov Soft Shell Crab Kis-Mur preliven čilijem, lišćem curryja i masalom od svježeg kokosa; Red Snapper Ceviche s preljevom od tamarinda, crvenom rotkvicom i Bhavnagri chilli salsom; Balchow od kozica kuhan s crvenim čilijem i češnjakom su must. Također nam se sviđa što bistro ima pult s plodovima mora gdje možete odabrati ono što želite od dnevnog ulova.
Jet Airways-Godrej BKC Building, Bandra Kurla Complex, Bandra-Istok. Tel: 07506525554
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Raki, Goa
Novootvoreni restoran Raki već izaziva hype zbog svojih živahnih mediteranskih jela, spektakularnog pogleda na plažu i maštovitih koktela. Birajte između kozica Habibi, Edamame Hummusa s Chorizom i Dukkah kozicama dok na krovu restorana uživate u panoramskom pogledu na Arapsko more.
Crescent Hotel, Kamat Kinara, Miramar, Panaji. Tel: 07770015361
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Indian Accent, Delhi
Uz inovativan prikaz klasičnih indijskih jela, Indian Accent chefa Manisha Mehrotre postavio je Delhi visoko na gastronomsku kartu—bio je dio popisa 50 najboljih svjetskih restorana 2018., a nagrađen je San Pellegrino nagradom za najbolji restoran u Indiji na Asia’s 50 Best Restaurants 2019. petu godinu za redom. Večera ovdje obećava kulinarske užitke poput Meetha Aachar Pork Spare Ribs i pilećeg Khurchan Phulka Taca, upotpunjene rapsodičnom atmosferom blagovanja koja će zadovoljiti i najkritičnije klijente. Ipak, svakako unaprijed rezervirajte stol—ne želite ne otići ovdje samo zato što ga niste isplanirali.
The Lodhi, Lodhi Rd, CGO Complex, Pragati Vihar, Delhi
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Jamun, Delhi
Ovaj regionalni indijski restoran i bar nudi delicije iz raznih dijelova zemlje. Malabar Tenderloin Pepper Fry i Crab Jhalmuri dobro su uravnoteženi u smislu okusa, dok će vas Goan Pork Chilli Fry, uparen s Goan kruhom i fino ohlađenim Kokkum Sourom, natjerati da se vratite po još. Idealno mjesto za veliki obiteljski ručak, ako nas pitate.
17, Lodhi Colony, Delhi
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Bukhara, Delhi
Proglašen kao jedan od najboljih restorana u Delhiju, Bukhara u ITC-u Maurya nudi kebabe kuhane u tandooru, povrće i kruh. Rekreirajući šarm starog svijeta s tradicionalnim glinenim pećnicama, oživljava rustikalnu kuhinju u kojoj se uživalo na kršovitim terenima sjeverozapadne granice. Zatražite divovski naan s njihovom svjetski poznatom Dal Bukharom – kajat ćete se ako to propustite.
ITC Maurya, Chanakyapuri, Delhi
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.