Prati nas
VRH
Image Alt

Obzor putovanja

UNATOČ TRENDOVIMA ZA 2023., ŠTO NIKAKO NE ODJENUTI ZA LET AVIONOM?

Jesu li trendovi u odijevanju na 10.000 m iznad zemlje i na zemlji jednaki? Trebamo li u avionu brinuti da smo u trendu ili se odjenuti da nam bude što komfornije? Za bogate i slavne naravno ne vrijede ista pravila, s obzirom da vrlo često lete privatnim letovima i ne brinu se o skučenom prostoru, minijaturnim wc-ima, a na prvom mjestu im je isključivo prezentnost, ali za prosječne putnike vrijede pomalo drugačija pravila. Prvo udobnost, a tek onda stil. Kroz naš blog u dva dijela pokazat ćemo vam što ne nositi, a što nositi na letu, a pritom itekako biti u korak s trendovima za 2023.g. Ovo nikako ne znači da vam sugeriramo što generalno ne nositi, nego samo kako da svoj stil prilagodite itekako delikatnim uvjetima u avionu. Pa, krenimo s onim što NIKAKO ne trebate nositi za vrijeme leta.

CARGO HLAČE

Iznimno su in za 2023.g., ali zamislite sad ovu situaciju. Stojite na securityju, čekate na red za pregled, dođete napokon na red, osiguranje vas zamoli da izvadite sve iz džepova, a vi ih imate – OSAM. Vrlo su velike šanse da vam nešto ostane po džepovima i doživite neugodnost, ma koliko ove hlače bile in i dobro izgledale. Nosite ih, ali na tlu.

                                                                                                     THE ATTICO

                                                                                                       BLUMARINE

 

SUKNJE

Nebitno radi li se o mini, midi ili maxi modelima( s tim da su midi btw za 2023. out) – izbjegavajte ih za let avionom. Vjerujemo da nikome nije ugodno prepipavanje, a kamoli dok nosite suknju, čak i unatoč tome što će vas prepipavati isti spol. Mini izbjegavajte i iz još jednog razloga. Sjedit ćete par sati u skučenom prostoru u kojem uopće nije jednostavno prekrižiti noge tako da bi se moglo dogoditi da cijeli let provedete namještajući se u položaj koji je udoban, a najmanje otkriva. Takav vid neudobnosti (i neugodnosti) vam zaista nije potreban.

                                                                                                               FRAME

                                                                                                  VICTORIA BECKHAM

PREVIŠE NAKITA (OSOBITO CARTIER LOVE BRACELET)

Puno nakita = puno problema. Barem kad se radi o ukrcaju u avion. Može se dogoditi da će vam osiguranje reći da skinete sve što imate od nakita da biste prošli kroz detektor, a zamislite onda sve ponovno na sebe stavljati, a imate primjerice samo 15 min do boardinga. Noćna mora. A tek koji bi to košmar bio ako nosite Cartier love bracelet za koju vam treba poseban odvijač koji dolazi uz narukvicu da biste ju skinuli… katastrofa na pomolu.

 

CARTIER

 

                                                                                                           PERSÉE                                                                                                   

JAPANKE

Znate da je na ukrcaju nekad potrebna brzina pa čak i ozbiljan sprint i trčanje. Nikada ne znate u kakvoj situaciji ćete se naći, hoće li neki avion kasniti u polasku pa će vam za drugi biti skraćeno vrijeme za ukrcaj, a morate priznati da u japankama nije nimalo jednostavno trčati. Uostalom, mogu vam i puknuti, a i aerodromi nisu baš najčišća mjesta na svijetu.

                                                                                                              GUCCI

                                                                                                              MIU MIU

VISOKE PETE

Razumijemo ako putujete poslovno, ali ako idete na odmor, visoke pete ostavite doma ili barem u koferu. Slični razlozi kao za japanke uz dodatni – neudobnost. Kretanje po avionu će vam svakako biti otežano, a i noge će vam dodatno oticati u već ionako skučenim uvjetima.

                                                                                                       BALENCIAGA

                                                                                                              PRADA

UKOSNICE/METALNE KOPČE ZA KOSU

Male su, lako se gube, a vjerojatno ćete ih morati skidati prilikom security checka. Ne trudite se previše niti oko izgleda kose jer će vam se, što zbog sigurnosnog pregleda (gdje žene vrlo često traže da skinu punđu ili im istu prepipavaju), što zbog uvjeta u avionu svakako poremetiti frizura. Umjesto toga stavite kosu u rep ili ju ostavite jednostavno puštenu i ne zamarajte se.

                                                                                                            JENNIFER BEHR

                                                                                                          GUCCI

LJETNU ODJEĆU/ODJEĆU KOJA PREVIŠE OTKRIVA

Primarno – bit će vam hladno. Na aerodromima zna biti vrlo hladno, čak i u ljetnim mjesecima. Avioni također temperature drže na oko 19-20 stupnjeva. Umjesto lagane ljetne odjeće obucite se slojevito. Primjerice – ponesite šal s kojim ćete se moći zaogrnuti ili vestu. O ovom dijelu, da biste mogli izgledati vulgarno i neprimjereno, nećemo ni govoriti. Također vodite računa s kojom avio kompanijom putujete i na kojoj destinaciji presjedate s obzirom da su neke konzervativnije od drugih vezano uz odijevanje.

                                                                                                         VALENTINO

                                                                                      ROTATE BIRGER CHRISTENSEN

Osim svega ovog, izbjegavajte uske komade, pogotovo skinny jeans, sintetičke materijale i pretjerano formalnu odjeću, ali nikako ne izbjegavajte… letiti s Obzorom 😉

 

Post a Comment

You don't have permission to register